Vi värnar om din integritet och använder cookies för att optimera funktionalitet och upplevelse.   

      

Handla på Digitalboxen

Ett enkelt och tryggt sätt att handla online

Att handla på digitalboxen.com är enkelt, tryggt och inte minst prisvärt. Sedan 2004 har vi levererat varor och tjänster över hela landet till mer än 100 000 nöjda kunder. Vår nya hemsida är speciellt utformad för att ge dig en så bra och enkel köpupplevelse som möjligt. Nedan har vi sammanställt det viktigaste du bör veta när du handlar hos oss.

Vill du handla direkt i någon av våra butiker i Kristianstad eller Hässleholm kan du även göra det. Läs mer härAtt handla

Vi har försökt att göra vår hemsida så enkel som möjligt för att göra köpupplevelsen så bra som möjligt. För att kunna handla på digitalboxen.com måste du vara myndig. När du har lagt till dina varor i kundvagnen går du därefter till kassan. I kassan väljer du därefter det leveranssätt som passar dig bäst samt hur du vill betala. När du därefter beställer varorna skickar vi en orderbekräftelse till den e-post du angivit vid beställningstillfället för att därefter hantera din order. Alla varor skickas från vårt huvudlager i Kristianstad. Vid eventuella felaktigheter i exempelvis angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vår köpvillkor utgår alltid från konsumentköplagen.

Ditt köp på digitalboxen.com är bindande vilket innebär att om du beställer något hos oss och inte hämtar ut paketet blir du tvungen att betala fraktkostnader. Kostnaden beror på värde och vikt. Du kan läsa mer om leveransvillkoren här

För att vi överhuvud taget ska skicka din order krävs att du anger fullständig adress och kontaktuppgifter. Om något av detta saknas eller adressen inte är fullständig, annulleras din beställning. Vid faktura- eller delbetalning behöver du ange ditt personnummer och leveransen skickas endast till folkbokförd adress.


Priser

Priserna på digitalboxen.com är per standard inklusive 25% moms. Avgift för frakt och eventuellt betalsätt tillkommer. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer. Skulle det angivna priset vara felaktigt meddelar vi naturligtvis detta i förhand och du som kund har då rätt avstå din beställning. Vi reserverar oss för att annullera ordern om priset blivit fel, givetvis kontaktar vi er först för att eventuellt hitta en lösning.

Loggar du in som företagskund kan du även välja att visa priserna exklusive moms.


Leveranvillkor

Vi använder oss av både PostNord och DHL som samarbetspartners. Din leveranstid bestäms av vilket leveransalternativ du väljer och beror även på var du bor. I kassan ser du vilka alternativ som erbjuds för just din order. Nedan finner du information från PostNord och DHL om respektive leveranssätt.


PostNord

Paket
Leverans skickas till närmsta postombud. PostNord kommer att skicka en SMS-avi när försändelsen har kommit fram. För att lösa ut försändelsen behövs SMS-avi eller sista fyra siffrorna i kollinumret och giltig legitimation. Försändelsen ligger kvar hos postombudet i 14 dagar efter ankomstdatumet. 

Brev / Varubrev
Används för beställningar med mindre vikt, volym och värde som levereras direkt i din brevlåda. Är försändelsen för stor för din brevlåda kommer du få en SMS-avisering när du kan hämta ut leveransen på närmsta postombud.
Anger du inte ett SMS-nummer kommer en brevavisering skickas ut vilket medför en extra dags leverans. Maxmått för brev är ca 40x30x20 cm och maxvikt är 2kg.

DHL

Servicepoint
En snabb och säker pakettjänst till privatpersoner i Sverige från DHL. Maxvikt per paket och sändning är 20 kg. Avisering kan ske via SMS eller e-post.

Paket
En paketlösning för B2B med snabba leveranser dagen efter. Kan endast väljas av företag och skickas i paket om max 20 kg och maximal sändningsvikt på 150 kg.


Hämta i butik

Beställ din vara på nätet och hämta sedan när det passar dig i någon av våra butiker i Kristianstad eller Hässleholm. Du kommer få en avisering via SMS när din produkt kan hämtas. Notera att Hämta i butik endast är möjligt om varan finns i lager.


Betalning

När du betalar på Digitalboxen betalar du tryggt och säkert med SVEA Checkout. SVEA erbjuder flertalet betalsätt ör att du ska kunna hitta det sätt passar just dig. Nedan ser du de olika betalsätten.

Betalkort

Betala din order direkt med ditt bankkort. Vi accepterar endast Mastercard och VISA. Betalningen är certifierad för PCI-DSS Level 1 vilket innebär högsta möjliga säkerhet dig som kund.

Faktura

Vid fakturabetalning får du dina varor först och kan betala i efterhand. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan från det att din order är skickad och hanterad.

Delbetalning

Vill du dela upp din betalning kan du givetvis göra det. Betala i den takt du själv känner. Räntefritt upp till 12 månader.

SVEA Konto

Samla dina fakturor på ett och samma ställe och betala av de i den takt du känner.  

Är det något betalsätt du saknar? Hör av dig till Kundtjänst.


Säkerhet och trygghet

Er säkerhet och att kunna handla både tryggt och säkert är väldigt viktigt för oss. Hemsidan är givetvis SSL-krypterad för högsta säkerhet samtidigt som kortbetalningarna är certifierad för PCI-DSS Level 1 - vilket innebär högsta möjliga säkerhet dig som kund. För att du ska känna dig trygg har vi alltid minst ett års garanti på våra produkter (om ej annat anges). Se "Garanti" för mer information om våra garantivillkor.

Skulle du ångra dig och ej längre vill ha produkterna du beställt har vi ångerrätt enligt distansavtalslagen. Se mer under Ångerrätt.

Vi värnar om våra besökare och användare - det innebär att vi alltid ser till din integritet när vi lagrar eller samlar in eventuella uppgifter om dig som kund eller besökare. Det är viktigt för oss att du får reda på vilken information vi samlar in om dig och hur vi använder den. Läs mer om dataskydd (GDPR) och vår integritetspolicy här.

Har du frågor kring säkerhet kring betalsätten är du alltid välkommen att kontakta SVEA på 08-735 90 00


Garanti

Vi på Digitalboxen strävar alltid efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför erbjuder vi så förmånliga garantivillkor vi bara kan.

Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Vi ger dig alltid 1 års garanti på de flesta produkter i vårt sortiment. På Miraclebox har du alltid 2 års garanti. Vissa av våra demoprodukter har vanlig garanti medan andra har 3 månaders garanti. Kontrollera alltid information för respektive produkt. Förbrukningsvaror samt tillbehör som t ex kablage, batterier och laddare följer tillverkarens garanti som kan vara kortare än ett år.

Våra begagnade produkter så som mobiler, datorer och surfplattor har per standard 6 månaders funktionsgaranti.

Innan en garantireparation eller ett garantiutbyte kan godkännas behöver vi eller någon av våra samarbetspartners undersöka produkten. I det fall produkten inte är behäftad med ett garantifel, utan ett så kallat handhavandefel (inkluderar felaktigt inställd produkt, skada som beror på oaktsamhet mm), har vi eller serviceverkstaden rätt att debitera dig för hanteringsavgifter (395:-). Fraktkostnader tillkommer. Vi undersöker alltid produkten noggrannt för att ge dig som kund ett förstklassigt garantiförfarande.

Som konsument har du även lagstadgad reklamationsrätt i 3 år gällande ursprungliga fabrikationsfel. Garantin vi som återförsäljare lämnar är dock en större trygghet för dig som kund. Läs gärna mer om din reklamationsrätt på konsumentverket.se. Vi rekommenderar dig alltid att kontakta vår kundservice innan du returnerar en produkt till oss för att vi skall kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vid reklamation kan felet avhjälpas på olika sätt såsom reparation, prisavdrag, omleverans eller hävning av köp. Vi håller alltid en dialog med dig som kund under ärendets gång för att du ska känna dig trygg med det köp du gjort hos oss.

Kundtjänst: 044-126050

Returadress

Digitalboxen Sverige AB
Att: Service
Nässelvägen 5
29159 Kristianstad


Gå till Garanti för mer information.


Service och reparation

En stor del av servicen av produkterna som returneras gör vi på plats. Både produkter inom och efter garantitiden. All mobilservice gör vi på plats i Kristianstad eller Hässleholm. Vill du att vi ska kontrollera en produkt utanför garantin kan vi givetvis göra detta varpå vi återkommer med ett kostnadsförslag.

Gå till Servicesidan för mer information.


Ångerrätt (Öppet köp)

Oavsett om du handlar online eller i någon av våra butiker erbjuder vi dig 14 dagars ångerrätt (Öppet köp) från det att du tagit emot varan. 

För att utnyttja ångerrätten ber vi dig meddela oss om det så snart du vet att du vill ångra ditt köp. Skicka sedan varan till vår returadress nedan tillsammans med den returblankett vi kommer att maila dig. Du kan även returnera varan direkt i någon av våra butiker. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Den ursprungliga produktförpackningen med det specialgjorda inneremballaget hjälper produkten att ligga stadigt under transporten. Vid retur rekommenderar vi dig att använda ett transportemballage för att på så sätt ge extra skydd åt produkten. I de fall tillbehör saknas eller fysisk skada finnes, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att återställa varan till funktionellt skick. Vi avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick.

Hur returnerar jag min vara? Kontakta vår kundservice för att meddela att du avser göra en retur. Fyll i din returblankett som finns som länk i mailet med Leveransbesked du fick när vi skickade din beställning. Du kan även fylla i Konsumentverkets blankett som du finner här. Ytterligare instruktioner kring hur du går tillväga finner du på returblanketten. Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas. Du kan även lämna tillbaka produkten i någon av våra butiker. Digitalboxen kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Vi rekommenderar dig att returnera försändelsen på ett vis som gör att försändelen anländer till vår returadress. Digitalboxen har ingen möjlighet att lösa ut paket på postombud.

Returadress

Digitalboxen Sverige AB
Att: Retur
Nässelvägen 5
29159 Kristianstad

Du vet väl att du även kan lämna tillbaka produkten i någon av våra butiker. Notera att originalkvitto alltid krävs vid retur i butik.

Undantag från ångerrätten

  • Ångerrätten upphör att gälla om fullgörandet av en tjänst (alt. abonnemangstjänst) har påbörjats med konsumentens samtycke. Exempel på detta är abonnemang för till exempel digital-TV. 
  • Ångerrätten gäller inte för varor som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gamla.
  • Ångerrätten gäller inte en förseglad produkt eller programvara där förseglingen har brutits.

Företag har ångerrätt i 10 dagar vid obruten förpackning.


Återbetalning/Kreditering

En återbetalning/kreditering sker i första hand till det ursprungliga betalsättet, vilket normalt sker inom 5 arbetsdagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Återbetalning kan enbart ske till samma kort som användes vid köptillfället och enbart till kort som är utfärdade i Sverige och till svenska bankkonton.